Florile din aranjamentele uscate

Au trecut sarbatorile… a inceput un nou an, care sper sa ne aduca tuturor multe realizari, impliniri si bucurii.

Eu am  inceput cu odihna, dar nu vreau sa lenevesc prea mult si chiar daca pentru aranjamente a inceput un moment de pauza acum, as vrea sa umplu timpul urmator cu informatii despre plante ce se pot folosi in aranjamente uscate.

In primul si primul rand,  materialele naturale (despre ele vorbim) se pot imparti in cel putin 3 clase.

- Materiale exotice, adica cele, pe care la gasim doar in comert. De exemplu nuci si barcute de cocos, lotus uscat, scortisoara, etc..

- Plante care cresc spontan in natura din tara noastra, partile sau fructele lor. De ex: ierburi, scaieti, ramuri, macese, castane,  conuri, etc.

- Plante de cultura indigene: De ex: flori de paie, saraturica, lampioane chinezesi, argintii lui Iuda, etc.

Voi incerca in perioada urmatoare sa scriu despre acestea din urma. Despre felul cum se cultiva, cum se usuca, pastreaza si folosesc ele in aranjamente. Credeti-ma, daca aveti la dispozitie o gradina, puteti sa le cultivati chiar voi. Persoanal ador sa gradinaresc.

Iata in continuare o mica lista cu plantele pentru aranjamente uscate, care pot fi cultivate la noi in gradina:

- Florile de paie – Helichrysum bracteatum

- Saraturica – Limonium sinuatum

- Staticele – Limonium tataricum

- Argintii lui Iuda  – Lunaria annua

- Plevaita – Xeranthemum anuum

- Nasturei – Gomphrena globosa

- Floarea miresei – Gypsophila paniculata

- Creasta cocosului- Celosia cristata

-Motul curcanului – Amaranthus caudatus

Desigur mai exista si categoria plantelor de gradina, de la care se folosesc capsulele de seminte, cum ar fi de exemplu :

- Lampionele chinezesti – Physalis alkekengi

- Macul – Papaver somniferum

- Chica voinicului – Nigella damscena

Pe langa toatea acestea,  se mai folosesc in aranjamente si alte flori, care arata foarte bine si in stare uscata, precum:

- trandafirii

- Coada soricelului – Achillea millefolium

- Levantica – Lavandula angustifolia

Si nu in ultimul rand trebuie sa amintim si  ierburile ornamentale, care decoreaza nu numai gradina ci si buchetele si aranjamentele uscate, precum speciile de Pennisetum sau tremuriciul (Briza maxima).

Despre aceste plante as dori sa scriu in viitor.  Unele sunt plante anuale pe care le-am avut in gradina, altele sunt perene si le am si azi. Voi incerca sa scriu informatii corecte si sper eu, de folos pentru cei care doresc sa le cultive, respectiv sa le foloseasca in aranjamente inedite.

Nu uitati:  Mai e putin si putem incepe bibilirea culturilor de rasaduri in minisere sau pe pervaze! :)

5 thoughts on “Florile din aranjamentele uscate

  1. Foarte frumos website! Am citit cu interes cateva articole si, pe langa faptul ca lectura e placuta, sunt bine documentate. Mi-au placut dintotdeauna aranjamentele florale, dar rareori am reusit sa-mi cumpar. Iar placerea este deosebita atunci cand iti creezi propriul aranjament… Multumesc.

  2. Mi-a placut site-ul,interesant si cu multe sfaturi pretioase in ceea ce privesc florile.Si pentru mine florile sunt o mare pasiune,stau la curte si tot timpul liber il petrec alaturi de floricelele mele dragi.Am si multe flori de camera si balcon,insa despre unele nu stiu prea multe de aceea caut sa aflu si asa am ajuns la acest site.Multumesc pentru sfaturi si de cite ori nu voi sti ceva sau vreau sa aflu lucruri noi voi intra cu drag aici.O zi frumoasa si cu multe flori inflorite,Ludmila

  3. Atat aranjamentele cat si pozele sunt foarte reusite in opinia mea.Apropo de afacere, am inteles de la televizor, zilele trecute, ca cica se dau fonduri nerambursabile de pana la 7000 euro si consiliere gratuita pentru intocmirea unui plan de afaceri pentru femeile care doresc sa isi deschida propria afacere. Parerea mea e ca daca exista ambitie o sa existe si reusita .

    1. Multumesc de aprecieri. Momentan sunt ocupata cu altele, dar cine stie, poate intr-o zi ma voi gandi serios sa duc acest hobby la nivel de afacere. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA image
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>