Coronita de advent

Advent. Biserica catolica si cea protestanta numesc astfel cele patru saptamani premergatoare Craciunului, avand aceeasi semnificatie ca si Postul Craciunului pentru crestinii ortodocsi. Coronitele cu patru lumanari au devenit simbolul acestei perioade de pregatire, de asteptare si bucurie, primele fiind realizate in Germania deja in secolul XIX. Conform traditiei, in  fiecare duminica de Advent se aprinde cate o lumanare, marcand astfel perioda ramasa pana la Craciun.

Anul acesta prima duminica de Advent se sarbatoreste pe 27 noiembrie. Pentru aceasta ocazie am pregatit si eu o coronita.

Pentru realizarea ei am folosit o coronita suport din burete, sisal roz, frunze de iedera, frunze de mahonie, cateva crengute de tisa, fructe de iedera, conuri, globuri si 4 lumanari cu suport.

 Am ales frunzele de mahonie piscate putin de bruma, care au deja culoarea superba dupa care a fost numita planta. Le-am despicat in perechi de frunze.  Acestea si frunzele de iedera indeplinesc si rolul de cleme de fixare pentru sisalul in care am imbracat coronita. Dupa ce am stabilit locul lumanarilor, am continuat cu montarea, crengutelor de tisa, a fructelor de iedera si a conurilor.  Pentru luciu, am pulverizat frunzele cu fixativ. In final am adaugat globuletele, tot rozalii si lumanari albe.

Un mic sfat: coronitele pentru masa, arata mult mai bine daca sunt putin ridicate.  Daca nu ai un suport special, poti folosi o farfurie mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA image
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>